Recenzie

Glue

24. března 2016 v 18:56 | Bailey
Prednedávnom som na imdb narazila na britskú minisériu s názvom Glue. Keďže šlo o seriál od tvorcov Skins (aspoň myslím, ale určite to minimálne vysielala tá istá stanica) a malo to len 8 epizód, rozhodla som sa dať tomu šancu :D Aj keď som poriadne nevedela o čom to je.
Vo farmárskom mestečku kdesi v Británii, kde hlavnou zábavou sú preteky koňov a tínedžeri na narodeniny dostávajú traktor miesto auta (nežartujem) sa odohrá vražda. Obeťou je mladý chalan Cal Bray, ktorého telo objaví jeden z jeho kamarátov... keď jazdí na traktore a accidentally ho prejde. Stáva sa.
Dej sa sústreďuje na partiu jeho najbližších priateľov a postupne sa odhaľujú temné tajomstvá, ktoré každý z nich skrýva. Všetci sú podozriví a policajtka Ruth, ktorá má rovnako ako Brayovci pôvod v rómskej osade sa naozaj snaží odhaliť Calovho vraha. Zaujímavou postavou je aj jeho brat Eli, ktorý sa oňho celý život staral a občas trochu vyzerá ako Troye Sivan.
Myslím, že sú tu skvelo vyjadrené medziľudské vzťahy a priateľstvá a dokonca aj romantické zápletky za niečo stoja :D Herecké obsadenie nepozostáva z veľmi známych hercov, no jednu tvár spoznáte určite- Jessie Cave aka Lavender Brownová z Harryho Pottera tú hrá jednu vedľajšiu rolu. Hoci tiež patrila medzi Calových kamošov, ona z nich ako jediná nemá ani jednu epizódu sústredenú na seba. Škoda, chcela by som vedieť odkiaľ berie svoje módne kreácie, ktoré sú naozaj... farebné. Aha a ešte Tommen Baratheon z Game of Thrones sa objaví v drobnej úlohe :D
Ako celok sa mi zdal seriál dosť dobrý a ak máte radi britské seriály, odporúčam, predsa len 8 epizód nie je veľa :D A našťastie to neskončilo cliff-hangerom. A dokonca som bola prekvapená z niektorých vecí.
Neviem čo by som k tomu ešte povedala, keďže hlavnú pointu som hádam vystihla a nechcem vám dávať spoilery lol takže to bude odo mňa asi všetko.
(Ak by ste chceli trailer, tak ho nájdete tu.)


Bailey

Two Night Stand

29. února 2016 v 22:07 | Janelle
Ahojky!
Až doteraz ubehla už dlhá doba čo som nevidela žiadny film a tak som si povedala, keďže som si konečne nejaký pozrela, že sem hodím aspoň stručnú recenziu/popis. Ktovie, možno to zaujme aj vás! :D

Minimálne už len samotný názov prezrádza o čom to bude a trailer je tiež celkom obsažný. Megan je opustená, nezamestnaná nešťastná existencia, ktorá už dlho nemala žiadnu ľudskú interakciu okrem sestry a jej priateľa. U ktorých býva, čo pre nich nie je najšťastnejšia kombinácia, keďže by už mali byt najradšej samy pre seba. A tak, keď sa Megan prizná sestre, že sa konečne dala na zoznamku, tá ju presvedčí aby to skúsila s niekým novým. Aspoň ako one night stand/jednorázovku. Po pár pohárikoch vína Megan napíše pár potencionálnym kandidátom a nakoniec sa stretne s Alecom, chlapom, u ktorého strávi noc.
Aby to všetko nebolo také jednoduché, v celom New Yorku napadne asi polmetrový sneh, ktorý jej zabráni odísť od neho (zamrznú dvere od bytovky) z bytu.
Tak aj napriek vzájomnej nevraživosti, čo v nich spoločná noc, či skôr ráno zanechalo ostáva u neho ešte jeden večer, dúfajúc, že čím skôr prestane snežiť.



Čo očakávať: rozhovory o sexe, humorné scény a komentáre, skvelé herecké výkony najmä od Milesa Tellera, ktorý hrá postavu Aleca. Osobne herečku, ktorá hrá Megan, Analeight Tipton veľmi nemusím ale v tomto filme mi vôbec nevadila.
Na záver by som dodala, že film hodnotím na dobrých 80% ...
Tak čo, pozriete si?

Arrow

5. února 2016 v 17:19 | Bailey
O seriáli Arrow ste mnohí už iste počuli, alebo ho možno aj sami sledujete. Ja osobne som s týmto seriálom mala od začiatku zvláštny vzťah- za niekoľko rokov som si pozrela štyri epizódy :D A potom ma to tento víkend zrazu chytilo a za tri dni som si pozrela celú prvú sériu.
Bola som približne oboznámená s postavami a dejom seriálu, keďže Peťa tento seriál sleduje a navzájom sa radi spamujeme screenshotmi. Taktiež som už písala recenziu na seriál The Flash, ktorý je z toho istého universe ako Arrow a bolo už aj niekoľko crossover epizód. Tvorcovia nezaháľali a pridali aj seriál Legends of Tomorrow, kde sa schádzajú postavy z oboch týchto seriálov a práve on ma inšpiroval, aby som si konečne pozrela Arrowa :D
Ale nejdem písať o Legends of Tomorrow, možno keď to bude mať viac než tri epizódy. Vrhnime sa spolu teda na recenziu seriálu Arrow.

Shawn Mendes - Handwritten | recenzia

21. ledna 2016 v 23:58 | Janelle
Ahojte kamoši,
keďže som tu dlho pridávala iba veci ohľadom filmov a seriálov, povedala som si, že je čas na zmenu. Dnes tu bude hudobná recenzia na album, ktorý v poslednom čase počúvam dosť často. Album si môžete pustiť tu.

1. Life of The Party
- je prvá a zároveň asi aj moja najobľúbenejšia pieseň z celého albumu. Páči sa mi jej rytmus a plynutie, je tam krásny klavír ale aj ostatné efektové veci, ktoré jej dodávajú atmosféru. A text, málokedy si obľúbim pieseň, ktorá ma odveci text, takže je jasné, že tento text nie je vôbec mimo.
2. Stitches
- táto pieseň je na rozdiel od predošlej postavená na gitare a páči sa mi gradácia, ktorá sa celou piesňou nesie. Toto je asi jedna z prvých piesni, pri ktorej som si povedala, že by stálo zato, počúvnuť si aj celý album. Inak všimnite si Shawnovo vyslovovanie slov, podľa mňa znie úplne skvelo. Taktiež mi táto pieseň niečím pripomína španielske rytmy (gitarou?), ktoré je počuť aj ďalej na albumu a sú niečím čo ho podľa mňa odlišuje od ostatných popových spevákov. Toto je pieseň čo vám ostane v hlave ešte dlho po vypočutí - je dosť chytľavá.
3. Never Be Alone
- táto pieseň je podobná prvej aj keď nie tak celkom. Ale je to jedna z pomalších piesni, ktorá je viac atmosférická ako rytmická. (Asi by som si mala naštudovať terminológiu pred písaním recenzií).

Hemlock Grove

10. listopadu 2015 v 14:40 | Bailey
Pred asi dvoma týždňami som dopozerala tretiu sériu tohto seriálu, tak som si povedala, že vám napíšem recenziu :D Nebudem rozprávať o tom, ako mi koniec a vlastne celá tretia séria roztrieštila srdce na milión kúskov, ale namiesto toho vás idem nalákať, aby sa to mohlo stať aj vám :)

Seriál má, ako ste už asi pochopili, tri série a dokopy je to 33 epizód (prvá má 13, druhá a tretia po 10).
Je inšpirovaný knihou od Briana McGreevyho- mám pocit, že prvá séria je presne podľa knihy, dokonca sa dosť drží aj presných replík postáv, čo sa často nevidí. Knihu som ešte nedočítala, ide mi to pomaly, keďže je písaná v dosť zložitej angličtine a tretine slov nerozumiem :D

Hemlock Grove by sa dal zaradiť do žánru horror/mystery/thriller, keďže niekoré scény sú dosť divoké a miestami nechutné. To nech vás však neodradí! Postupne si zvyknete.

iZombie

27. října 2015 v 20:50 | Janelle
Takže pre dnešok začneme recenziou na seriál, ktorý pozerám nielen ja ale dokonca aj Bailey. Dúfam, že sme o ňom už nepísali, lol.
Hlanou postavou je medička Olivia "Liv" Moore, ktorá raz v živote zmení svoju rutinu a namiesto toho aby šla domov s jej skvelým (ehm, vec názoru) snúbencom ale pôjde na párty. Samozrejme, nebude to len taká párty a všetko sa tam nejako zvrtne. Budú sa tam podávať drogy, zvané Utopium, ktoré však budú obsahovať špeciálnu zložku, ktorá všetkých čo ich požijú zmení na zombíkov. Liv ako slušné dievča drogy neberie, na jej nešťastie ju však jeden z napadnutých poškrabe. Pre týchto "zombíkov" sú typické blond vlasy a bledá pleť... no a neustála chuť jesť mozgy, najlepšie s nejakou štipľavou omáčkou. Celá táto udalosť obráti Livin život naruby, rozíde sa s priateľom, vykašle sa na prácu v nemocnici a preruší kontakt s rodinou. Zmení sa samozrejme aj jej vyzáž a to drasticky - každopádne jej zombie look neskutočne sekne.
Liv si samozrejme nájde novú prácu a to v márnici, kde ma stály prísun jedla a snaží sa zachovať svoje tajomstvo. Jedenie mozgov však zo sebou prináša aj vidiny a tak Liv začne predstierať, že je médium a pomáhať detektívovi Babineauxovi s riešením zločinov. Prvý, ktorý odhalí jej tajomstvo je jej spolupracovní v márnici Ravi, ktorý je moja veľmi obľúbená postava.
Postava, ktorú až tak nemusím, tak to je definitívne Major - Livin ex-snúbenec, ktorý je... však uvidíte sami.
Najviac mi trhá žilami, keď ich tam vkuse tvorcovia seriálu chcú vnútiť k sebe. Nebojte sa však, Major nebude jediný chlap v jej živote, veď jeden nikdy nevie, kedy sa spoza roha objaví sexi zombie.
Určite si pozrite trailer na napíšte mi, či to plánujete pozerať alebo ste to už nebodaj videli.
Ja som momentálne na sérií 2 a dávam seriálu 4 hviezdičky.


Surface

19. září 2015 v 11:57 | Bailey
Dnes vám opäť prinášam recenziu na seriál, keďže nič iné so svojim životom nerobím len pozerám seriály lol. Tentokrát ide o Surface, ktorý je moja úplná srdcovka a milujem ho.
Prvýkrát som sa s ním stretla ešte dávno pradávno keď to dávali na STV1 či kde pod názvom Tajuplné more. Po česky Vetřelci z hlubin. V priebehu rokov som ho hľadala na internete ale nikde po ňom nebolo ani stopy. Až som ho jedného dňa našla online na jednej stránke. A potom sa objavil už aj na uloz.to a ja som si ho konečne mohla pozrieť celý. Pozerala som ho celý minulé leto a aj teraz and i regret nothing :D Ako má dokopy len 15 epizód čiže to neboli nejaké extrémne maratóny zas :DD
Seriál sa vlastne točí okolo toho, ako sa v mori objaví nový živočíšny druh. Sleduje to z troch rôznych pohľadov- chlapec Miles, ktorý nájde v mori vajíčka tohto živočícha a jedno si vezme domov a začne ho vychovávať, morská biologička Laura Daughteryová, ktorá naňho narazí pri výskume v ponorke a Rich Connelly, poisťovák, ktorému pri potápaní zabije brata. Všetkým tieto stretnutia zmenia životy iným spôsobom. Miles si so živočíchom, ktorého pomenuje Nimrod, vytvorí špeciálne priateľstvo, Lauru vyhodia z práce, pretože sa to vyššie sily snažia ututlať a Richovi z toho prepne :D Má halucinácie vždy pri kontakte s vodou, počuje svojho mŕtveho brata a podobne. Všetci sa snažia zistiť o čo ide a čo sú tie živočíchy zač, pretože vyzerajú, že môžu dosť ohroziť celý ekosystém planéty (okrem Milesa, toho zaujíma len aby bol Nim v bezpečí hoci zožral psa kamarátky jeho sestry).
Ani neviem kedy ma seriál naposledy tak v napätí ako niektoré epizódy Surface :D Možno tak Teen Wolf, ten býva dosť intenzívny ale tam to ani nedáva zmysel.
Also, ak ste už unavení z romantických sračiek, ktorých sú plné iné seriály, uisťujem vás, že v Surface sú vzťahy na minimu :D Akurát Miles si v posledných pár epizódach nájde frajerku ups spoiler.
Neviem, či vás to podľa môjho opisu zaujalo, nie je to typický druh sledovaného seriálu a preto ho bohužiaľ po prvej sérii zrušili. A skončilo to proste na úplnom cliff-hangeri A JA CHCEM VEDIEŤ ČO BUDE ĎALEJ OK.
Ale úplne to milujem a proste ja neviem ak vás môj opis aspoň trochu zaujal tak si to pozrite lebo nemám s kým rozoberať svoje dojmy.
Fun fact pre fanúšikov Gossip Girl: Milesovu sestru hrá mladá Leighton Meester aka Blair Waldorf :D
Tu máte akýsi zostrih s názvom "Surface very cool" ktorý som našla na youtube lebo trailer tam nie je :DDD
Lol a práve som zistila, že prvú epizódu odvysielali 19.9.2005 čo je presne desať rokov pred dneškom HOW IS THIS EVEN POSSIBLE


Bailey

Pretty Little Liars - seriál vs. knihy

17. září 2015 v 17:42 | Janelle
Aloha ľudkovia,
toto je tretí prednastavený článok, lebo aj keď v tomto období by som už nemala byť na brigáde, je dosť možné že mi cestu srížia iné plány a bolo by mi blbé neozvať sa vôbec. Najmä, keď sa už konečne snažím polepšiť a pridávať veci pravidelne.
Verím, že všetci poznáte seriál Pretty Little Liars a nemusím sa tu veľmi rozpisovať o čom to je.
Ak by ste náhodou nevedeli, tak kde prosím vás žijete? :D
V tomto článku sa chcem zamerať na podobnosti ale hlavne rozdiely oboch. Seriál je síce písaný na motívy kníh ale v istom bode, konkrétne pri knihe Zlomyseľné, ktorá je piatou časťou knižnej série, sa dej drasticky odlišuje. V tomto momente seriál prestáva kopírovať knihy a my sa ocitáme pred dvoma rozdielnymi príbehmy.
Musím povedať, že neviem čo sa mi páčilo viac, pri knihách sa mi zdali charaktery dievčat plytšie a o charakteroch rodičov sa ešte zmienim.

Klamárky
Dievčatá v knihe, mi prídu plytšie a povedzme si to narovinu, riadne mrchy. Žiadna empatia a jediné čo ich zaujímalo boli oni samé.
Začnime Hannou, v seriáli je to jedna z mojích najobľúbenejších postáv, v knihách práve naopak. Bola úplne posadnutá popularitou. Po tom ako začala chodiť s Lucasom, som si myslela, že sa jej charakter zmení k lepšiemu. Ani náhodou sa tak nestalo a potom ako sa dala dokopy s Mikom, som vzdala všetky šance.
Spencer mi prišla naozaj naozaj hlúpa nato, že má byť z nich najbystrejšia. Emily bola vkuse umrnčaná a nevedela čo chce. Z toho vyplýva, že som mala asi najviac rada Ariu čo je divné, keďže v seriáli ju mám najmenej rada.

Cirkeln

10. září 2015 v 11:39 | Janelle
Helloou!(*speaks in Markus Butler voice*)
Keď som bola v auguste navštíviť Bailey, tak som skočila aj do knižnice a požičala som si 7 kníh, aby som sa náhodou do konca prázdnin nenudila. Keďže moja sestra chcela pokračovanie série Kruh, vypožičala som rovno celú sériu, ktorá sa skladá z kníh Kruh, Oheň a Kľúč. Autormi týchto kníh sú Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg a keďže som zistila, že existuje aj film, hneď po dočítaní som ho dala sťahovať.
Aby som vás trošička uviedla do deja, príbeh sa začína Eliasovou samovraždou, ktorá spustí rad nečakaných udalostí. To je v malom mestečku Engelfors neslýchaná udalosť. Šestica dievčat uvidí v noci červený mesiac a odvtedy zistia, že sú čarodejnice a ak chcú prežť musia pracovať spolu. Keďže každá z nich pochádza z inej sociálnej skupiny a riešia osobné problémy no po tom čo jedna z nich nečakane zomrie zistia, že nemajú inú možnosť len spojiť svoje sily proti moci zla.

The Fosters

16. března 2015 v 21:47 | Bailey
The Fosters je ďalší zo seriálov, ktorý som začala pozerať vďaka tumblr :D
Dej sa točí okolo rodiny, ktorá pozostáva z dvoch matiek- Stef a Liv (dúfam, že som nedoplietla tie mená omg idem to radšej pozrieť :D), takže pardon, Stef a Leny :DDDD a ich detí- Brandon, talentovaný klavirista, Stefin biologický syn z predchádzajúceho manželstva; dvojčatá Mariana a Jesus (čítaj Chesus) a najnovšie nepredvídateľná Callie a jej brat Jude, ktorých si pôvodne plánujú zobrať len kým pre nich nenájdu stály domov, ale nakoniec si ich zamilujú :D
V seriáli sa riešia rôzne zápletky ohľadom nich- Jesus sa dá dokopy s Marianinou najlepšou kamarátkou, Mariana sa potajme stretáva s ich biologickou matkou, Brandon a Callie sa snažia vyriešiť nepopierateľnú chémiu medzi nimi a taktiež ani Stef a Lena to medzi sebou nemajú stále ružové. A Jude, Jude je malé zlatíčko.
Zatiaľ sú dve série a ja som videla prvú a určite sa chystám aj na druhú. Seriál je príjemne oddychový, občas ste aj v napätí čo sa udeje ďalej. Sú tam milé rodinné scénky a celkovo niektoré vzťahy. Hoci mi Brandon, ktorého som mala zo začiatku rada, už pripadá ako pritasaný trpák, lebo furt rieši Callie a niektoré postavy robia pochybné rozhodnutia (ahoj Callie), seriál sa mi páči a ak hľadáte niečo, čím príjemne strávite voľný čas bez nejakého väčšieho citového vypätia (aspoň myslím), tak je tu pre vás The Fosters :D
Mám pocit, že moje recenzie sú čím ďalej, tým viac chaotickejšie, ale snáď som sa vyjadrila ku všetkému, čo som chcela. Keby vám bolo niečo nejasné, kľudne sa ma spýtajte v komentároch, poprípade sa vyjadrite či ste už videli alebo sa chystáte pozrieť si to, rada si vypočujem vaše názory :)
To by bolo odo mňa všetko :D Dám vám sem aj trailer, s trochou komentárov od hercov (a výkonnej producentky Jennifer Lopez, ako som práve zistila), lebo lepší som nenašla :D
Majte sa krásne (a píšte básne),
(vaša opäť málo aktívna) Bailey




The Flash

2. února 2015 v 13:10 | Bailey
Ak máte radi superhrdinov, seriál The Flash je práve pre vás :D
Hlavnou postavou je Barry Allen, inteligentný chalan, ktorý pracuje ako policajný vyšetrovateľ. Stále sa snaží odhaliť skutočného vraha svojej matky, ktorá zomrela za záhadných okolností keď mal Barry 11 rokov. Do väzenia poslali neprávom jeho otca a tak vyrastal v opatere detektíva Joea Westa a jeho dcérou, Barryho najlepšou kamarátkou Iris.

Jedného dňa, keď vedecká spoločnosť S.T.A.R. labs verejne spúšťa časticový urýchľovač, príde k výbuchu, pri ktorom veľa ľudí zahynie alebo príde k zraneniu. Sám Barry sa po údere blesku na 9 mesiacov dostane do kómy a keď sa preberie, zistí, že výbuch v ňom zanechal čosi zvláštne- dokáže byť neuveriteľne rýchly. S pomocou tímu v S.T.A.R. labs- známym fyzikom Harrisonom Wellsom, krásnou a múdrou Caitlin Snowovou a vtipným, no tiež veľmi inteligentným Ciscom Ramonom, odhaľuje čo všetko dokážu jeho nové schopnosti.

Postupom času však zistí, že nie je jediný komu výbuch zanechal niečo špeciálne. Objavujú sa iní ľudia so schopnosťami a nepatria ku strane dobra. Polícia proti nim nemá šancu a preto sa Barry rozhodne stať sa superhrdinom- prezývaným Flash.

Mne sa seriál veľmi páči plus v hlavnej úlohe Grant Gustin, čo si budeme klamať :D :D A taktiež hrá Caitlin Danielle Panabaker, ktorú mám rada ešte od čias keď som prvý raz videla Sky High.
Je to fajn zmes akcie, komédia a príležitostne romantiky a ak sledujete Arrowa, poteší vás, že príležitostne spravia crossover :D Celkovo ma to baví a rozhodne odporúčam aspoň skúsiť, hoci vás možno moja recenzia nenalákala lebo mám akýsi blok a neviem čo ešte napísať :D

Seriál má zatiaľ jednu sériu, ale pokiaľ si dobre pamätám bol potvrdený pre druhú čiže jupí :D Dajte vedieť ak ho sledujete/plánujete to, môžeme pokecať :D

Coraline

18. ledna 2015 v 13:03 | Janelle
Neil Gaiman - Coralina
Jazyk: EN
Počet strán: 185
Hodnotenie: *****

Obsah: Coralína, je mladé dievča a jej obľúbená činnosť je skúmať svet naokolo. Pri jednom prieskume objaví zamknuté dvere, ktoré skrývajú zvláštne tajomstvá. Bude to nebezpečné!
Najsilnejší moment: Keď zistí, že jej rodičia zmizli. Alebo keď po druhej matke hodí kocúra.
Najslabší moment: Mám to natoľko rada, že žiadne slabosti nevidím :D Ale nie je to pre každého no. A mohlo to byť možno dlhšie :D :D


Obľúbené myšlienky:
In danger? thought Coraline to herself. It sounded exciting. It didn't sound like a bad thing. Not really.
"Because," she said, " when you're scared but you still do it anyway, that's brave."


Táto kniha má úžasnú atmosféru, prirovnala by som ju k tichu pred búrkou. Keď viete, e sa má niečo udiať a všade je napätie. Dej sa vyvíja plynule, takže keď sa začítate ani si nevšimnete, že ste už skoro na konci. Osobne mám rada hlavnú postavu, čo sa mi nestáva často. Coralína, je totiž taká netradičná dievčenská postava. Hlavne je odvážna a odhodlaná. Tiež sa nebojí postaviť sa zoči voči nebezpečenstvu ale zároveň si uvedomuje, do čoho sa púšťa. V tomto príbehu nie je veľa postáv ale všetky sú dokonalo vypracované. Okrem Coraliny mám najradšej kocúra, ktorý je takou typickou mačkou. Povýšený, inteligentný a taktiež starajúci sa najmä o svoju kožu. Pár ľudí Coraline prirovnáva k Alici v Krajine zázrakov, len s temnejším nádychom. Nikdy som Alicu nepovažovala za odvážnu a inteligntú postavu a tak by som to prirovnanie určite neschvaľovala.

Napíšte mi ako sa vám tento typ recenzie páči, čo tomu chýba a či by ste si radi niečo také ešte prečítali.
Ak ste knihu čítali, prípadne videli film, napíšte mi svoj názor (lol Bailey :*).
To bude asi zatiaľ všetko, majte sa krásne. Držte mi prsty na skúšky!
Janeeeeee

Selfie

14. ledna 2015 v 21:44 | Janelle
Počet častí: 13
Počet sérií: 1
Hodnotenie: *****

Obsah: Eliza je závislá na sociálnych sieťach. Henry je workoholik, ktorý dokáže zlepšiť imidž každého produktu vo firme.
Po tom ako sa Eliza strápni, začne si uvedomovať, že život nie je len o tom, mať priateľov na FB. Poprosí teda Henryho aby ju vylepšil. Tu sa začína príbeh ich priateľstva, popretkávaný rôznymi vtipnými situáciami.
Zábavná hláška: Nespomínam si na konkrétnu hlášku, skôr tam boli také komické situácie ... :D
Dojímavý moment: Keď spievala Eliza pieseň Chandelier.
Najsilnejší moment: Mne osobne sa najviac páčila scéna, keď príde Eliza k Henrymu domov a tam ho obviňuje, že nevie preukazovať city ženám a on si ju tam k sebe pritiahne asdfghjkl ... aww :O
Najslabší moment: Nespomínam si na žiadny :D
Najväčšia blbosť: Karaoke párty na firemnej oslave, príde mi to unreal ... I want job like this ://
Najmenej obľúbená postava: Freddy (Elizin boyfriend)

Celkovo ak hľadáte aktuálny, vtipný a mierne romantický seriál, toto je niečo pre vás. Určite vám to odporúčam, je to krátke čo je pre niekoho výhoda. Taktiež postavy sú úplne crazy a dá sa z nimi stotožniť a všetko je na tom super.
Nanešťastie tento seriál zrušili a tak nebude pokračovanie. Ak ma máte radi, podpíšte petíciu na jeho obnovenie tu. Ak by ste tu radi videli recenziu podobného charakteru tak komentujte. A určite mi napíšte, či ste to videli, prípadne chystáte sa to pozerať alebo ak aj nie tak prečo.
Čauky mňauky hauky!
Jane :*

The Librarians

22. prosince 2014 v 13:52 | Bailey
Hola amigos!
Tentokrát vás idem zoznámiť zo seriálom, ktorý je tohtoročnou horúcou novinkou a tým je The Librarians.
Možno ste už počuli o trilógii filmov o Flynnovi Carsenovi, ktorý bol Knihovník a zachraňoval rôzne artefakty a podobne. Videla som len jeden z nich, tak vám to moc neviem upresniť :D No a tento seriál je vlastne odvodený od týchto filmov, ale aby ste ho sledovali, nie je nutné aby ste videli filmy, hoci aj sám Flynn Carsen sa tam neraz objaví.
V podstate ide o to, že existuje Knižnica- miesto skryté v skutočnej knižnici, kde sa uschovávajú magické artefakty a knihy, aby sa nedostali do zlých rúk. Vždy existuje jeden Knihovník (áno, Flynn Carsen), ktorý sa má starať o jej bezpečie a prinášať do nej nové predmety.
Jedného dňa sa stretne s plukovníčkou Eve Bairdovou, ktorá je svedkom jeho nezvyčajnej práce a kvôli tomu ju suspendujú, lebo jej neveria ani slovo :D Následne jej domov príde pozvánka do Knižnice, kde jej ponúkajú pracovné miesto. Nič netušiac tam príde a zasvätia ju do tajomstiev Knižnice a opätovne sa stretáva s Flynnom Carsenom. Ponúkajú jej miesto jeho Ochrancu (nie som si presne istá ako sa to nazýva) a ona prijíma, napriek tomu, že Flynn tvrdohlavo protestuje. Čaká na nich aj prvý prípad- niekto vyvražďuje potencionálnych Knihovníkov a tak sa vydajú zachrániť posledných zostávajúcich- kovboja Jacoba Stonea s prekpavivým množstvom vedomostí, geniálneho zlodeja (a hot Aziata) Ezekiela Jonesa a superinteligentnú ryšavú upratovačku v nemocnici Cassandru Cillianovú s pamäťou podľa všetkých piatich zmyslov.
A ešte tam majú takého týpka (ten dedko čo je na obrázku) čo sa im tam stará o Knižnicu a podobne a je vtipný podľa mňa tak vám ho tu spomínam :D :D
No problížila som vám to ako som vedela, mne sa seriál páči (okrem kontúry na perách, ktorú Eve nosí z nejakých nevysvetliteľných dôvodov a je to úplne príšerné) a je celkom pekne spracovaný, tak ak máte radi tento typ filmov/seriálov, šup šup do pozerania! :D
Zatiaľ má len štyri epizódy a stavím sa, že ho po prvej sérii zrušia, lebo to robia so všetkými dobrými seriálmi, ale držme mu palce a užívajme si ho kým sa dá :D Tak ak sa naň dáte, dajte vedieť svoje názory, obľúbené postavy alebo hocičo, poteším sa :)


Bailey

Pýcha a predsudok

9. listopadu 2014 v 19:55 | Janelle
O 20 minút musím bežať preč tak snáď stihnem aspoň čo to napísať. (Nestihla som)

Pýcha a predsudok, je verím film/kniha, o ktorej ste už v živote niekedy počuli. Prosím, nekazte mi ilúzie ak to tak nie je, ďakujem.
Stručný dej (pre Bailey):
Päť sestier Bennetových žije pokojným životom až pokým do ich kraja nezavíta pán Bingley.
Ich matka chce za každú cenu vydať apoň jednu a zdá sa že Bingleymu padla do oka najstaršia Jane.
Jej sestra Elizabeth, je komplikovanejšia mladá slečna, ktorá si nie je ochotná vziať kde koho a keď sa rozhodne vydať tak to bude len z lásky. Priateľ pána Bingleyho pán Darcy, nie je Lizzi očarený a ona taktiež zdieľa jeho odmeranosť.
Všetko sa ešte viac zamotá a na konci budú 3 svadby. Teraz už len hádať koho.

Ako tak pozerám na to čo som napísala, nie je to veľmi recenzia. Čo takto pridať moje pocity a spraviť ju z toho.
Môj názor:
Najlepší romantický príbeh na svete. Má všetko čo má mať a ešte niečo navyše. Dej sa odohráva v období, keď sú ešte šaty primeraným oblečením pre ženu. Jedinou povinnosťou mladých dievčat je sa vydať a žiť šťastne (alebo aj nie).
Och, prosím teleportujte ma do tohto sveta.
Proste kniha aj film sú úplne asdfghjkl.
Nemôžem viac písať, lebo sa cítim ako vyčerpaná studnica. Aby ste však nehovorili, že je to odveci článok, pridám aspoň nejaké video ! :D

90210: Nová generácia

28. října 2014 v 19:53 | Bailey
Jouhou :D
Sorry, že som trošku zmizla, ale fakt som mala toho v škole veľa :D A keďže pozajtra sú prázdniny a na zajtra sa výnimočne nemusím učiť, here I am :D
Dnes prichádzam s recenziou na seriál, ktorého prvú sériu som kedysi sledovala v telke, tuším na markíze to chodilo, no potom už nevysielali ďalšiu alebo som to nestíhala alebo čo a konečne som ho zohnala na ulozto na stiahnutie, tak som začala tam kde som skončila, lebo sa mi nechcelo kukať to odznova lol :D
Seriál je v podstate akýmsi voľným pokračovaním Beverly Hills 90210, čo chodilo v časoch predchádzajúcej generácie, a ako napovedá aj názov, toto je 90210: Nová generácia.
V podstate je to príbeh o partičke bohatých deciek, čo chodia na strednú, žijú život naplno, dráma, lásky, vzťahy, klamstvá, rozpadnuté kamarátstva, nové kamarátstva, hádky, podvádzanie, tehotenstvá, drogy, proste dráma, dráma, dráma :D
Začína to, keď sa súrodenci Annie a Dixon prisťahujú z Kansasu a stretávajú tu svojich nových spolužiakov- niektorí sú priateľskí, nechýbajú mean girls, veď chápete :D
Plus Annie mala čosi cez nejaké leto s frajerom Queen B. Naomi a tak medzi nimi lietajú iskričky a sú z toho problémy :D Podľa môjho popisu vám to asi neznie bohvieako, ale celkom ma to baví, a neraz som sa pobavila na odveci dialógoch chalanov, ktorí majú spolu občas úžasné scény :DDD
Neviem, čo ešte dodať, keďže to nemá nejakú "hlavnú" dejovú linku, podľa ktorej by sa to dalo popísať :D
Dokonca som k tomu nenašla ani schopný trailer, tak si budete musieť vystačiť s týmto super obrázkom :D Ak máte radi takéto tínedžerské seriály, tak môžete skúsiť, či vás to osloví :)


Bay

Kaboom

4. října 2014 v 15:20 | Bailey
Chceli ste recenziu, pridávam recenziu :D
V písala, že by bola rada za nejaký sci-fi film a toto by sa možno dalo rátať za sci-fi, aspoň imdb to tak uvádza :D Mohli ste si všimnúť tento film aj v menu inak a ak ste na to klikli, pravdepodobne ste si pomysleli niečo ako "wtf Bailey čo to sakra je" lebo áno, tento film je docela divný :D
S kamoškou Peťou totiž rady sťahujeme pochybne vyzerajúce filmy, o ktorých si skoro nič nezistíme predtým ako si ich pustíme :D :D
A potom máme v procese pozerania otázky ako:
"A o čom to vlastne je?"
"Prečo si furt sťahujeme filmy o ktorých nič nevieme?"
"Prečo sme si ani nepozreli trailer?"
"What the fuck?"

Na tento konkrétne nás nalákal Thomas Dekker, ktorý tam hrá hlavnú úlohu. To bolo tak všetko čo sme o tom vedeli, aby ste boli v obraze :D Okej, už prestanem kecať a idem sa pokúsiť opísať čo to vlastne je za film.

Hlavný hrdina Smith je na vysokej, má priblbého spolubývajúceho Thora, na ktorého má z nejakého nepochopiteľného dôvodu crush (fun fact: hrá ho Chris Zylka, s ktorým Thomas hral aj v Secret Circle :D) a najlepšiu kamošku Stellu, ktorá bola úplne super :D Stále sa mu dookola sníva ten istý sen- sú v ňom dve dievčatá, nejaký kontajner a dvere.
Stella ho presviedča, že je to len sen, no potom sa naživo stretáva s oboma dievčatami- s jednou z nich ho náhodou na jednej párty zoznámi práve Stella ako s jej novým potencionálnym love interestom (to bude ešte creepy) a druhú stretne v noci po párty a stane sa svedkom zvláštnej situácie- priamo pred jeho očami ju unesú muži v zvieracích maskách.
Na ďalší deň ráno to vyzerá, že všetko to bol len sen, no potom dostane zvláštny e-mail, odkaz, stretáva dievča menom London, ktorá je tiež fajn a po hlbšom pátraní zisťuje stále viac a viac.
Proste sa tam furt dejú nejaké podivné veci a vy nechápete o čo tam ide :D :D To je hlavná pointa pravdepodobne :D
A keď už sa to konečne ako-tak rozuzlí, namiesto nejakého poriadneho záveru- no vlastne spoilery vám dávať nebudem :D
Ak sa veľmi nudíte, alebo vás tá moja recenzia z nejakého nadpozemského dôvodu nalákala, pozrite si to a dajte mi vedieť ako sa vám to páčilo/nepáčilo.
Uvedomujem si, že táto recenzia neni nič moc, ale keby ste to videli, pochopili by ste, prečo sa ťažko vysvetľuje o čo v tom filme vlastne ide :D V podstate mám pocit, že tým autorom išlo a skĺbenie všetkých žánrov do jedného filmu. (Aspoň, že vynechali western.)


..ako tak pozerám na ten trailer, ten film nie je niečo, k čoho pozeraniu by som sa mala priznávať na blogu ale whatever.
Enjoy,
Bailey

The Secret Circle

28. září 2014 v 11:40 | Bailey
Hoj!
Počítač ešte naspäť nemám, lebo poň nikto nebol pche, ale dostala som sa na otcov notebook tak som vás prišla obšťastniť ďalšou recenziou, aby som nepridávala len dabingy :D Treba to mať rozmanité, všakže?
Tentokrát som zvolila seriál The Secret Circle (je aj knižné séria, ale idem robiť seriál :D), ktorý som pozerala, keď to vysielali, no bohužiaľ bol zrušený po prvej sérii. Včera sa kamoška Peťa rozhodla, že si to ide pozrieť, tak som si povedala whatever idem si to s ňou rewatchnúť.
Po maminej smrti sa Cassie presťahuje do mestečka Chance Harbor, k svojej babičke. Stretáva tu nepríjemnú Faye s jej kamarátkou Mellissou, stalkerského suseda Nicka, priateľskú Dianu a hlavne Adama, ku ktorému okamžite cíti príťažlivosť. Po zvláštnej nehode s horiacim autom ju Diana zavedie do opusteného domu, kde jej prezradia pravdu o tom, kto skutočne je- čarodejnica, rovnako ako oni.
Ako správna hrdinka nadprirodzeného seriálu s tým samozrejme nechce mať nič spoločné (to fakt nenávidím, kto by nechcel magické schopnosti?) a tak sa od nich snaží dištancovať, no zisťuje, že to nie je také jednoduché. Aby toho nebolo málo, s Adamom pociťujú vzájomnú príťažlivosť čoraz viac, čo je problém, keďže on chodí s Dianou, ktorá bola ku Cassie od začiatku milá.
No neviem čo ešte napísať a musím už ísť, ideme na oslavu ku krstnej, tak ešte taký môj rýchly názor. Seriál má svoje slabé chvíľky of course, Cassie mi liezla na nervy, ale občas mi dokázal nahnať aj zimomriavky a celkovo by som ho ohodnotila pozitívne. Tak ak nemáte čo robiť, odporúčam pozrieť si :) (A potom môžete byť nasratí spolu so mnou, že ho po prvej sérii zrušili lol)

Bailey

Tweetni mi!

17. září 2014 v 8:09 | Bailey
Nie, nebojte sa, nejdem vám dávať svoj twitter (aj tak žiadny nemám). Rozhodla som sa napísať ďalšiu recenziu! :D
Dnes to nie je seriál, ale kniha, na ktorú som raz natrafila v knižnici a tak som si ju zamilovala, že som si ju potom zadovážila aj domov.

Jeane Smithová je blogerka, ktoré sa oblieka neuveriteľne výstredne, nakupuje v sekáčoch a je posadnutá Twitterom. Bloguje o svojom životnom štýle s názvom Adorkable, ktorý sa rozšíril do sveta a tak má kopu fanúšikov. Avšak v škole ju považujú za čudáčku (a v podstate si za to môže sama, lebo je k ľuďom extrémne nepríjemná) a má len jedného kamaráta.

Michael Lee je vzorný študent, športovec, populárny, miláčik rodičov a celej školy. Po pár udalostiach sú s Jeane nútení spolu komunikovať a napriek tomu, že sa neustále len hádajú a nemajú nič spoločné, akosi to skončí pri bozkávaní.

Hoci Jeane vie byť občas riadna potvora, rozhodne knihu odporúčam a snáď sa aj vám bude páčiť tak ako mne :D

Shameless

15. září 2014 v 13:27 | Bailey
Nový seriál, nová recenzia.
Tentokrát ide o Shameless, seriál, z ktorého som viackrát videla gifsety na tumblr, až som si jedného dňa povedala, že si pozriem prvý diel a uvidím či ma to bude baviť. A bavilo. Bolo to omnoho lepšie, ako som očakávala a v priebehu pár týždňov som si pozrela všetky štyri série (a teraz neviem čo so životom).
Shameless je o rodine Gallagherovcov- najstaršia Fiona sa musí starať o svojich 5 mladších súrodencov, lebo otec je alkoholik a matka od nich odišla. Ledva si vystačia s peniazmi a prichádzajú k nim rozličnými metódami. Okrem Fiony tam je vysoko inteligentný Lip, Ian, ktorý je gay, dobrosrdečná Debbie, Carl so slabosťou pre všetko nebezpečné a Liam, bábätko, ktoré je ktovie prečo černoch. A ešte ich susedia Kevin a Veronica, ktorí sú úplne super :D Sledujeme ako sa vysporiadavajú so životom, problémy v škole, ich vzťahy a podobne. Odporúčam, pokiaľ vám nevadia nadávky a príležitostná nahota :D

Zrozena o pulnoci

14. července 2014 v 20:32 | Bailey
Som späť s jednou z mojich recenzií! (Teraz dúfam, že som tak neuviedla tú poslednú, to by bol trapas.)
Tentokrát sa jedná o knihu Zrozena o pulnoci (nad u je tá gulička ale neviem ako to napísať a nechce sa mi to hľadať :D) od autorky C. C. Hunter. Dostala som ju asi rok-dva dozadu na meniny od kamarátky a vtedy som ju nejak nedočítala, tak som sa do toho včera pustila znova a úspešne som ju prečítala celú :D
Hlavná postava Kylie je normálna tínedžerka, ktorej sa v jednu chvíľu rúti celý svet- rozišiel sa s ňou frajer, zomrela jej babička a jej rodičia sa rozvádzajú. Keď ju z jednej párty kde boli drogy (ale ona nič nemala, Kylie je neviniatko) raz vezmú na policajnú stanicu, jej matka sa rozhodne ju poslať do tábora, ktorý odporučila Kyliina psychogička.
Zisťuje, že ten tábor vôbec nie je pre "problémové deti" ako jej tvrdili, ale pre nadprirodzené bytosti- upíri, vlkolaci, víly, meniči podôb a tak podobne. Kylie je vydesená a takmer do konca knihy presvedčená, že ona tam nepatrí, napriek tomu, že vidí duchov, čo z nejakého dôvodu každému naháňa strach. Zoznamuje sa s príťažlivým a priateľským Derekom, ktorý je napol nymfa/víla a pripomína jej bývalého frajera Treya, jej spolubývajúcimi upírkou Dellou a čarodejnicou Mirandou a tiež stretáva záhadného a fascinujúceho vlkolaka Lucasa, ktorého poznala v detstve. Po celý čas nás sprevádza otázka- čo je vlastne Kylie zač?
Ako ste si mohli všimnúť, hlavnú postavu som až tak rada nemala :D :D Celkovo ma tá kniha až tak nenadchla, ako som už určite spomínala, nie som fanúšik milostných trojuholníkov (alebo štvoruholníkov, ak rátame Treya). Stále mlela to isté dokola, ale tá kniha nebola zlá. Taká nenáročná keď si chcete odpočinúť alebo čo :D A vedľajšie postavy boli fajn :D A príliš veľa krát sa použilo slovo "ňadra" na môj vkus.. :DDD
Okej, neviem čo ešte by som povedala. Má to 4 pokračovania btw.
Tak čaute, dakedy sa ešte ozvem (možno :D).
Bay

P.S.: Vlastne som si práve spomenula, že tento týždeň odchádzam na tri týždne do Grécka tak sa na to ozvatie sa moc nespoliehajte :D

Faking it

27. května 2014 v 19:38 | Bailey

Tak som tu opäť s jednou s mojich recenzií! :D To aby sa nepovedalo, že sem články pridáva len Janelle lol.
Tentokrát ide o seriál Faking It, ktorý je v svete seriálov celkom nový, nakoľko doteraz bolo odvysielaných len päť epizód. Ide v ňom o dve najlepšie kamarátky- Karmu a Amy, pričom Karma túži byť za každú cenu populárna. Amy ani nie, ale keďže má Karmu rada, tak sa prispôsobuje. Jedného dňa sa naskytne príležitosť- vďaka nedorozumeniu ich jeden gay z ich školy odhalí ako lesbičky. Najprv sa to snažia vyvrátiť, ale keďže chodia do nejakej školy, kde byť iný znamená byť in, je to skvelá príležitosť ako sa stať populárnymi. Potom, ako ich nominujú na kráľovné plesu, Karma poprosí Amy, aby to s ňou hrala. Amy ako oddaná kamarátka súhlasí, a toto vedie ku kope nových a neočakávaných situácií.
Seriál hodnotím kladne, mám ho rada, Michael J. Willet je úplne super a hrá tam sexy Mason z WSky :D Jediné, čo mi občas vadí, že epizódy sú len dvadsaťmnútové a pripadajú mi hrozne krátke, ale myslím, že keby boli dlhšie, seriál by stratil na kvalite. Takže odporúčam, uvážte, či je to téma, ktorá vás zaujíma a ak áno, tak len do toho! :)


Enjoy,
Bay

Orphan Black

23. dubna 2014 v 18:48 | Bailey
Hola, vážení!
Nastal čas na jednu z mojich recenzií :D (V skutočnosti zajtra píšeme z bioly, tak trávim čas na blogu, dúfam, že sa chápeme).
Tento seriál som videla len párkrát matne spomenutý, takže ktovie, prečo som sa rozhodla do toho pustiť. Ale neľutujem. Myslím, že má originálny nápad a herecký výkon Tatiany Maslany je neuveriteľný (pochopíte prečo).
Sarah Manning sa po 10 mesiacoch vracia do svojho mesta, aby sa začala viac venovať svojej dcére. Hneď ako vystúpi z vlaku, stane sa svedkom neobyčajnej udalosti- samovraždy ženy, ktorá vyzerá presne ako ona. Keďže Sarah nie je práve neviniatko, vezme kabelku, ktorá po nej ostala a rozhodne sa zájsť k nej domov a vyťažiť z toho čo najviac (rozumej peniaze). Avšak okolnosti ju vtiahnu priamo do života jej dvojníčky Beth a zistí, že situácia je omnoho komplikovanejšia ako vyzerala- takých ako sú ony dve je oveľa viac a aby toho nebolo málo, niekto ich postupne vraždí.
Prvá séria má 10 častí a druhá práve začala, tak ak máte chvíľu voľného času, odporúčam :) + sassy gay friend Felix rozhodne stojí za to.
Bailey

Kruh

18. března 2014 v 20:38 | Bailey
Nie, nebojte sa, nejdem vám kecať o tom horore :D
Kruh je kniha od švédskej dvojice autorov- Mats Strandberg a Sara B. Elfgren. Odohráva sa v mestečku Engelsfors, kde sa dokopy nič nedeje (až doteraz). Príbeh začína samovraždou šikanovaného chlapca, ktorá sa odohrala za záhadných okoností. Potom sa trochu stratíte, lebo sa striedajú pohľady šiestich rôznych dievčat, ale nebojte, časom sa nájdete :D
Týchto šesť dievčat je úplne iných- iné spoločenské postavenie, priatelia, rodina. Nič ich neprepája až do dňa, kedy sa všetky uprostred noci s červeným mesiacom neocitnú v zábavnom parku bez najmenšieho tušenia čo tam robia, alebo ako sa tam dostali. Dozvedia sa o Vyvolenej, démonoch a podobných veciach, ktoré navždy zmenia ich životy :D
No, úprimne, táto kniha ma zo začiatku nebavila, lebo sa to rozbiehalo dosť pomaly, ale keď som sa rozčítala, priam som sa nemohla odtrhnúť. Postavy sú originálne a dobre rozpracované, páči sa mi, že nie sú dokonalé a že si s ostatnými neporozumejú hneď na prvý krát, ako to už v takýchto príbehoch býva :D Tiež tento môj popis deja vám môže vyznieť ako totálne klišé, ale myslím, že vás skutočnosť príjemne prekvapí. Až na tie nadprirodzené prvky, myslím, že tá kniha zobrazuje tínedžerov celkom reálne.
Ak vás teda baví fantasy, odporúčam prečítať :D
~Bailey

Predurčenie - Mariotovi dediči

4. listopadu 2013 v 16:02 | Janelle
Poznáte ten pocit po prečítaní dobrej knihy :) * I´m inspired *
Hneď pre začiatok asi treba povedať, že tento článok bude obsahovať spoilery (BAY!!!), ktoré však uvidíte len ak si kliknete na celý článok :D
Ako som sa k tejto knihe dostala, no Bailey má zhodou okolností doma všetky 3 ďalšie diely, proste má všetky diely okrem tejto jednotky a aj túto chcela. A chcela ju cez bazos.sk od jednej ženskej, ktorá zhodou okolností býva v tom istom meste kde ja a tak sme sa dohodli, že jej ju prevezmem ja, ked pôjdem domov.
No a dúfam, že sa Bay nenahnevá ale cestou do Nitry, ktorá bola dlhá, vyčerpávajúca a ešte raz dlhá a tak som tú knihu začala čítať. Nedá mi nespomenúť, že ju napísala slovenská autorka :) Ale myslím si, že ste už o Mariotových dedičoch iste niečo počuli takže to iste viete, či?
Popravde nenechajte sa odradiť faktom, že je to slovenská kniha :D Aj tie vedia prekvapiť :)
(Niektoré až príliš ... Holka ... a nie najlepšie)
 
 

Reklama